A Szalánta Hunyadi Sportegyesület 1997 óta működik jelenlegi nevén és szervezeti formájában, és az évben került bejegyzésre a bíróságon is. Jogelődje révén azonban már évtizedek óta biztosítja a labdarúgás szerelmeseinek azt, hogy sportolhassanak, illetve a helyi lakosok számára szórakozási lehetőséget nyújt. A településen a labdarúgás az egyetlen sport, mely versenysportágként működik. Az egyesület együttműködik a helyi önkormányzattal, mely a pályát biztosítja az edzésekre és a mérkőzésekre, illetve anyagi támogatást is nyújt

A sport, ezen belül a labdarúgás nevelő-, közösségformáló szereppel bír, egészséges életmódra, fegyelemre nevel. Célünk ennek terjesztése, valamint a kulturált sportolási lehetőségek megteremtése a helyi és a környékbeli lakosok részére, akár szabadidő-, akár versenysport formájában.

Jelenleg 3 csapatunk van, ifjúsági és felnőtt játékosaink a Megyei I/B. osztályban szerepelnek, míg a 35 év felettiek az Öregfiúk Bajnokságban mérkőznek meg hétről hétre.

A felnőtt csapat az elmúlt években szép sikereket ért el, Nagy Csaba edző vezetésével 2008-ban megnyerte a Megyei III. osztály Pazaurek csoportját, míg 2010-ben osztályozó mérkőzésen kivívta a Megyei I/B. osztályban való szereplés jogát, ahol azóta is szerepel. 2011 júliusától Istókovics Miklós UEFA B licences szakember irányítja a felnőtt együttest, mint játékos-edző, az ifjúságiakat Rendes István, az öregfiúkat Szeverinácz János vezeti.

Egyesületünk elnöksége 11 főből áll, akik társadalmi munkában végzik tevékenységüket.

 

Képek