Kezdetét veszi a polgármesteri hivatal és az óvoda energetikai korszerűsítése

Szalánta, 2015. május 27.


A Szalánta Községi Önkormányzat 2014 szeptemberében nyújtott be támogatási kérelmet a KEOP-2014-4.10.0/F – „Önkormányzatok és intézményeik épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva a konvergencia régiókban” című pályázati komponens keretében, amelyet az Európai Unió 2015 márciusában 41,08 millió forintos támogatásban részesített. A projekt átfogó céljaként a helyi önkormányzat a funkcionális szempontból kiemelt jelentőségű polgármesteri hivatal és óvoda energetikai korszerűsítését és a megújuló energiafelhasználás növelését határozta meg.

A projekt támogatói okirata 2015. május 22-án lépett hatályba. A felújítási munkálatok még aznap megkezdődtek és egészen augusztus 31-ig tartanak majd.

 

Kezdetét veszi a háziorvosi és védőnői rendelő felújítása

Szalánta, 2015. július 21.

 

A Szalánta Községi Önkormányzat 2014 júliusában nyújtott be támogatási kérelmet a DDOP–3.1.3/G-14 – „Egészségügyi alapellátás fejlesztése” című pályázati komponens keretében, amelyet az Európai Unió 2015 áprilisában 52.55 millió forintos támogatásban részesített.

A projekt átfogó céljának a helyi önkormányzat az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés területi kiegyenlítését, korszerű és akadálymentes infrastruktúra kialakítását, valamint a család orvosi szerepkör megerősítését tekintette.

A felújítási munkálatok a jövő hét folyamán kezdődnek meg és legkésőbb szeptember 30-ig tartanak majd

Zárul a polgármesteri hivatal és az óvoda energetikai korszerűsítése

Szalánta, 2015. augusztus 30.


Augusztus 31-én zárul a Szalánta Községi Önkormányzat KEOP-2014-4.10.0/F/14-2014-0040 azonosítószámú projektje melynek keretében az elmúlt 3 hónapban megvalósult a polgármesteri hivatal és az óvoda energetikai korszerűsítése. A kivitelezési munkálatok május végén kezdődtek meg a polgármesteri hivatal épületében, ahol augusztus végéig az eredeti terveknek megfelelően megvalósult az intézmény hőszigetelése, nyílászáró-cseréje, a fűtési rendszer felújítása, valamint az új napelemes rendszer telepítése. Az óvodában a napelemek mellett új világítótestek is felszerelésre kerültek.

A beruházás nem csupán a helyi önkormányzat fenntartási költségeit csökkenti majd jelentős mértékben, de egyben hozzájárul a környezetünkre káros üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez is.

A fejlesztés összköltsége 41.079.159,- Ft volt, amelynek pénzügyi forrását teljes egészében az Európai Unió Strukturális és Beruházási Alapja biztosította.

Zárul az egészségügyi alapellátás fejlesztése Szalántán

Szalánta, 2015.szeptember 30.

 

Szeptember 30-án zárul a Szalánta Községi Önkormányzat DDOP-3.1.3/G-14-2014-0013 azonosítószámú projektje melynek keretében az elmúlt 2 hónapban megvalósult a háziorvosi és védőnői felújítása. A kivitelezési munkálatok július végén kezdődtek meg az épületeken, ahol szeptember végéig az eredeti terveknek megfelelően megvalósult az épületek teljes felújítása, akadálymentesítése és energetikai korszerűsítése. A fentieken túl a rendelők új orvosi felszerelésekkel, informatikai eszközökkel és bútorokkal is gazdagodtak.

A fejlesztés összköltsége 52.555.708,- Ft volt, amelynek pénzügyi forrását teljes egészében az Európai Regionális Fejlesztési Alap biztosította.